пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Книжкові новинки.


 Шановні учні пропоную переглянути нові надходження серії "Шкільна бібліотека"

Посібник для учнів 5-7 клів

"Сучасна література рідного краю" посібник серії "Шкільна бібліотека" для 5-7 класів закладів загальної середньої освіти (упор. Ю. Моршавка)

Посібник "Сучасна література рідного краю" охоплює навчальний матеріал від фольклору до літературних творів (епічних, ліричних) — для кожного регіону України. Анкета «Цікаві факти…», яку можна відкрити за допомогою QR-кодів, розміщених поруч із прізвищами письменників, розкриває цікаві факти з життя авторів.


Читати за посиланням


Посібники для учнів 5-9 класів

«Математика навколо нас» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти (авт. Бєлова Л.П., Корнієнко М.М., Полякова Л.Ю.)


У посібнику запропоновано логічні задачі, математичні ігри й фокуси, подано необхідні теоретичні відомості, наведено цікаві факти з історії математики. 
Призначено для учнів 5–9 класів закладів загальної середньої освіти, учителів математики та інформатики.

Читати за посиланням



«Україна дивує!» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти (авт. Удовік С.Л.)



У цій книжці розповідається про 100 кращих куточків України, визначні пам’ятки архітектури та природи, їх історію. Нариси чудово ілюструють дивовижне розмаїття України та яскраво описують її історію від сивої давнини до сьогодення. 

Читати за посиланням

Посібники для учнів 7 класів


«Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (укл. Качак Т.Б., Тебешевська О.С.)

Літературна фантастика є реальністю людської мрії, а те, про що пишуть письменники-фантасти, часто стає реальністю життя. Дивовижне й чарівне, які малює уява, можна побачити в буднях і святах, у загадкових явищах і вчинках людей. Саме такі взаємозв’язки фантастики й реальності розкривають твори цієї антології.
Читати за посиланням

«Антологія. Пригоди й подорожі в шкільному курсі літератури» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (упор. Богданець-Білоскаленко Н.І., Фідкевич О.Л.)



Життя — це захоплива подорож у просторі, часі й калейдоскоп пригод, які в основі майже кожного літературного твору. Найцікавіші з них вміщені в цій антології й доповнюють зміст чинних підручників — призначені для самостійного та позакласного читання. Є в антології також інформація про письменників, яка переконує, що великий твір народжується в уяві авторів, котрі багато читають, думають, завжди готові до сміливих вчинків і мають пристрасть до мандрів.

Читати за посиланням

«Сучасна художня література» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Івасюк О.М.)


 В посібнику зібрані уривки творів сучасних українських та зарубіжних авторів: А.Кокотюхи, О.Лущевської, Г.Малик,  М.Павленко, С Процюка, І.Роздобудько, В.Рутківського, І.Андрусяка, Гавальда А., Геґеруп К., ін.

Читати за посиланням

«Фізичні явища навколо нас» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Годована Н.Б., Кравець Т.А.)



Посібник у захопливій формі знайомить із фізичними явищами та законами. Пропоновані досліди обов'язково зацікавлять кожного, хто хоче пізнати світ навколо себе.

Читати за посиланням

«Тварини лікують» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Заморока А.М., Драгулян М.В.)


Як тварини допомагають у лікуванні й реабілітації після хвороб і травм? Що корисного для медицини можуть запропонувати плоскі хробаки, павуки чи жаби? Відповіді на ці та подібні питання містяться в посібнику. А також у ньому багато цікавих досліджень – спостережень, експериментів...

Читати за посиланням

«Мистецтво в нашому житті: діалог традицій і новаторства» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Терещенко А.І.)



Ця книжка допоможе ще більше зануритися в цей цікавий і захопливий світ. Ви дізнаєтеся, як сучасні митці, використовуючи традиційні види декоративно-ужиткової творчості, роблять наше життя та довкілля красивим, модним і сучасним.
Читати за посиланням

«Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового спойживання» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Криховець-Хом'як, Сампара О.В., Чарторинська Л.І., Миколів І.М.)




Головною рисою сучасної цивілізації є масове споживацтво, яке має згубні наслідки для здоров'я людини та збереження природи. У посібнику запропоновано шляхи, як зменшити його. У ньому викладено основи споживчих знань.

Читати за посиланням

«Економіка і я» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Длугопольський О.В., Вірковська А.А.)



Посібник мстить теоритичні й прикладні матеріали, які розкривають сутність економічних явищ і процесів на різних рівнях економічних досліджень, узагальнюють проблемні аспекти розвитку економіки ХХІ століття.
Читати за посиланням

«Правління князів: походи й реформи» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Васильків І.Д., Паршин І.Л., Басюк О.Я., Костікова М.І., Островський В.В.)

Посібник містить додатковий пізнавальний матеріал до уроків історії у 7 класі. Стане в пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя та діяльність князів Русі-України.

Читати за посиланням

«Перший український король» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Васильків І.Д., Паршин І.Л., Островський В.В.)



Посібник містить додатковий пізнавальний матеріал до уроків історії в 7 класі. Він стане в пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя і діяльність короля Данила, навчитися зіставляти різні види історичних джерел і трактування подій. 

Читати за посиланням

«Величні собори України епохи Середньовіччя» посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Секиринський Д.О.)


З цікавих і захопливих нарисів учні 7 класів дізнаються про архітектурні пам'ятки Русі-України періоду середніх віків та про відомих історичних осіб, з чиїми іменами пов'язана доля середньовічних храмів. 

Читати за посиланням

Книжкові новинки чекають  Вас у бібліотеці!


Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від дня народження Тараса Шевченка

9 березя українці відзначають день народження українського поета Т.Г. Шевченка.  Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українськ...