понеділок, 5 квітня 2021 р.

6 квітня - Всесвітній день мультфільма

  Чи бувають малюки, які не люблять мультиків? Веселі, кумедні та симпатичні персонажі так захоплюють! Тим паче, що в багатьох із них є свої таємниці. Адже мультик – це жива казка. І не важливо, яке дійство розвертається на екрані, стежити за яскравими персонажами так цікаво! Для дитячої свідомості мультфільм - не вигадка, а оживча реальність, і всі герої дійсно існують. Мультфільми – це засіб виховання дитини. Без сумніву, події, що відбуваються у мультфільмі, розвивають уяву і мислення дитини, формують його світогляд. Персонажі улюблених мультфільмів – друзі дитини. Вони вчать її взаємодіяти з навколишнім світом, формують уявлення про добро і зло, вчать справлятися з труднощами.

Часто мультфільми, як і кіно, створюють за мотивами дитячих книг, і тоді дитина може побачити свого улюбленого літературного героя ще й на екрані! Або, навпаки, побачивши мультфільм, зацікавиться книжкою.




Пропоную до перегляду декілька мультфільмів, створених за сюжетами дитячих книг!

1. Український повнометражний анімаційний фільм "Микита Кожум'яка". Мультфільм присвячений пригодам сина популярного казкового героя Кирила Кожум'яки. Знятий за мотивами книги Антона Сіяники "Микита Кожум'яка".

https://www.youtube.com/watch?v=iUIblK2zN8Q

2. Пригоди Мауглі українською мовою, знятий за мотивами книги Кіплінга Р. «Мауглі».

https://www.youtube.com/watch?v=qIqXcS4IYSg

3. Чуттєва розповідь про дівчинку сироту, яка не опускала рук у найважчих життєвих ситуаціях.  Мультфільм створено за мотивами оповідання "Полліанна"  яке було написане Елеонор Портер.

https://www.youtube.com/watch?v=GrlGeuJq910

https://www.youtube.com/watch?v=tRFYNRmdFVU&list=PL4pdx99eoLKxY7bj_exc5VtCcQq85_BH6&index=5

Немає коментарів:

Дописати коментар

210 років від дня народження Тараса Шевченка

9 березя українці відзначають день народження українського поета Т.Г. Шевченка.  Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українськ...